Hästar som produktutvecklare,

 

ja det fungerar utmärkt!

Innan jag gör en lansering av ett nytt hästgodisrecept så provsmakas de färdigbakade hästgodisarna av våra egna och ibland också vänners och bekantas hästar.

 

Bara Hästgodis som hästarna visar att de verkligen tycker om passar in i vårt sortiment och det är en garanti för att recepten verkligen blir bra.

Vi har märkt att hästarna är kräsna vad gäller smak och konsistens på hästgodis.

De är även bra på att föreslå egna smaker. Vad sägs exempelvis om nypon, granskott, albark, maskrosor och timotejblommor.

 

Hästgodiset med nypon utvecklades efter att vi sett att våra hästar på hösten äter nypon direkt ur buskarna i hagen. Nypon verkar vara en stor smakfavorit! En poppis produkt om du vill tillverka ett populärt hästgodis själv.

Produktförslaget "boxdörr" har vi däremot bestämt att inte arbeta vidare med :)

 

Kritisk smakpanel

Vår provsmakande expertpanel består av våra tre hästar här på gården;  Pärlan, Louislane och Lillhäst. Förr hade vi även Vegard men han är i hästhimlen nu.

Vi tackar även hästarna Kortina, Frej, Opus,Fielman, Sessan och Hot Shot för väl utfört arbete som provsmakare.

Pärlan:

Husses fälttävlans-, Hubertus- och dressyrhäst. Belgisk sporthäst. Matglad och väldigt snäll häst. Äter havrebaserat kraftfoder och föredrar Hästgodis med havre&nypon men allt går ner!

Louislane:

Mattes dressyr-, kör och trixhäst. Westfalen. Är en matglad fuxtjej som är noga med vilken konsistens hästgodiset har. Smakmässigt föredrar hon äpplen framför morötter. Äter lucern och kornbaserat kraftfoder, går i taket av havre. Får Hästgodis tillverkat av korn. Korn&nypon är favoritsmaken.

 

Lillhäst:

Eller hon heter egentligen Miss Take.

Vår nya coola hopp, dressyr- och trixhäst. Svenskt halvblod. Är en matglad brun hästtjej som växer så det knakar. Lillhäst är väl som alla barn, tokig i allt godis hon får! 

Äter lucern och kornbaserat kraftfoder, busar av havre. Får Hästgodis tillverkat av korn. Korn&nypon samt Korn&blåbär är favoritsmaken.

Vegard:

Var familjens allroundhäst och en allätande fjordiskille. Ju mer desto bättre och tyckte att det mesta var gott men gillade inte knäckebröd. Favorithästgodiset var korn&nypon.Vegard var duktig på tricks. 

Tyvärr så bröt Vegard ett framben i hagen den 15 januari 2010 och fick avlivas akut på plats. Vi saknar Vegard jättemycket!

Om du har några frågor eller vill ha mer information så kan du kontakta oss på:

jaanasnabelahastgodis.se