Hästgodisråvaror

Här kan du läsa om de finaste fina råvaror som jag använder i mitt Hästgodis.

Råvarorna till hästgodis är noggrant utvalda och det mesta är lokalt odlat i Edsbro. Övriga ingredienser har jag antingen plockat och skördat själv eller handlat i livsmedelsbutik. På så vis har jag bra kontroll på att de råvaror jag använder håller hög kvalitet och renhet.

 

Produkterna innehåller intenågra tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel eller syntetiska smakämnen.

Havre

Havren odlas av en lokal lantbrukare i Edsbro i Roslagen. Jag hämtar råvaror då jag behöver och bara små mängder åt gången.

Korn

Kornet odlas av en lokal lantbrukare i Edsbro i Roslagen.  Jag hämtar råvaror då jag behöver och bara små mängder åt gången.

Nypon 

Nyponen jag använder är av livsmedelskvalitet och importerade från Chile. Jag skulle gärna använda svenska nypon och letar leverantör.  Nypon är en riktig storfavorit hos våra hästar, på hösten brukar hästarna äta nypon direkt ur nyponbuskarna i hagen.

Björnbär

Jag använder helst björnbär som jag plockat i odlingen på vår gård i Edsbro. När våra egna björnbär är slut använder jag björnbär som jag köper i livsmedelsbutiken.

Honung

Honungen köper jag av en biodlare och honungen kommer från ca 20 uppsamlingsställen runtom i Roslagen. Honungen är av livsmedelkvalitet.

Socker

Sockret är från Sverige och av livsmedelkvalitet.

Psylliumfrö

Psylliumfrö eller Loppfrö som det också heter är av livsmedelskvalitet och är ett naturligt välgörande fiber för hästen.

Om du har några frågor eller vill ha mer information så kan du kontakta mig på:

jaanasnabelahastgodis.se 

Blåbär

Jag använder helst blåbär som jag plockat själv i markerna kring vår gård i Edsbro. När våra egna blåbär är slut använder jag svenska blåbär som jag köper i livsmedelsbutiken.